zondag 8 juli 2012

Kalfsentrecote met salieboter


Ik ben dol op salie. En dan koop ik dus eerst het kruidje en ga dan bedenken wat daar lekker bij is.
Maar behalve lekker schijnt het (met mate!) ook heel goed voor je te zijn... Salie is ook bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het werkt sterk ontsmettend en is zodoende een probaat middel bij ontstekingen, m.n. die van de slijmvliezen. Om die reden wordt het wel in tandpasta's verwerkt. Sterke Saliethee wordt gebruikt om te gorgelen en spoelen. Zeker niet om te drinken, want Salie is in hoge concentratie giftig....
Pfff en toch ben ik niet bang, hupetee hier jij Salie... Op mijn kalfsentrecote! Want dat is toevallig een heerlijke combi en supersimpel en snel klaar.
Ingredienten:
1 kalfsentrecote
50 gram roomboter
Handje salieblaadjes
Grill de entrecote kort aan elke kant 3 minuutjes in een grillpan. Smelt de boter samen met de salieblaadjes. Doe er naar smaak nog wat peper en zout bij.
Lekker met pasta en gewokte courgettes en champignons.

dinsdag 3 juli 2012

Tomaten vers van het .... balkon!


Balkon tomaatjes,elke dag ga ik als een stads boerinnentutje langs al mijn plantjes en inspecteer of er alweer een beetje meer rood is te verkennen in de tomaten. Doel: van die zoete sappige tomaten die je eigenlijk alleen op vakantie proeft... Zal de zon in de Pijp voldoende krachtig zijn? Mijn boeren voorouders die suikerbiet en aardappels teelden hebben toch hun sporen in mij achter gelaten...

zondag 1 juli 2012

Culi-Ing op plek 11 van de 50 beste kookblogs van Nederland!


Ik kom er net achter dat ik blijkbaar met mijn blog aardig heb gescoord in de top 50 van beste Nederlandse foodblogs. Culi-ing staat op plekje 11. Een extra reden om nog meer mijn best te gaan doen om deze heerlijke hobby weer wat meer leven in te blazen!!! Hier de link naar de volledige lijst: http://blog.just-eat.nl/top-50-nederlandse-foodblogs/