zondag 8 juli 2012

Kalfsentrecote met salieboter


Ik ben dol op salie. En dan koop ik dus eerst het kruidje en ga dan bedenken wat daar lekker bij is.
Maar behalve lekker schijnt het (met mate!) ook heel goed voor je te zijn... Salie is ook bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het werkt sterk ontsmettend en is zodoende een probaat middel bij ontstekingen, m.n. die van de slijmvliezen. Om die reden wordt het wel in tandpasta's verwerkt. Sterke Saliethee wordt gebruikt om te gorgelen en spoelen. Zeker niet om te drinken, want Salie is in hoge concentratie giftig....
Pfff en toch ben ik niet bang, hupetee hier jij Salie... Op mijn kalfsentrecote! Want dat is toevallig een heerlijke combi en supersimpel en snel klaar.
Ingredienten:
1 kalfsentrecote
50 gram roomboter
Handje salieblaadjes
Grill de entrecote kort aan elke kant 3 minuutjes in een grillpan. Smelt de boter samen met de salieblaadjes. Doe er naar smaak nog wat peper en zout bij.
Lekker met pasta en gewokte courgettes en champignons.

1 opmerking: