zaterdag 21 oktober 2006

Hazepastei naar Belgisch familierecept


Ik ben gezegend met heel veel Belgische tante's en een Belgische moeder die allemaal heerlijk kunnen koken! Vandaar waarschijnlijk ook deels mijn passie voor goed eten.

Dit familierecept voor hazepastei is zo'n pareltje wat circa 65 jaar geleden al regelmatig door mijn meme (oma op zijn vlaams!) werd gemaakt. Niet voor de weight watchers onder ons, maar oooh zo lekker!

Hazepastei

300 gr hazevlees
300 gr varkensspek (niet te mager)
1 ui
1 glas cognac
rode wijn
laurier, tijm,peper, zout,nootmuskaat
½ l hazebouillon (benen en spekvellen afkoken met kuidentuiltje)
2 beschuiten
5 bl gelatine
provençaalse kruiden

Bereiding
Vlees 24 uur marineren in rode wijn met ui,laurier en tijm.Vlees ondergedompeld !
Vlees en ui malen.Eindigen met de beschuiten. Krachtig kruiden met : peper, zout, nootmuskaat en cognac.Voeg ook een groot deel van de marinade toe. Goed mengen.
Ovenschotel vullen .Bestrooien met prov. Kruiden. Tijm en laurier bovenop.
Bouillon mengen met geweekte gelatine.
Pastei ½ uur bakken 180° hete lucht . Overgieten met de helft van de bouillon. Nog een ½ uur bakken op 160° . Rest bouillon erover en koelen.

1 opmerking: