zaterdag 21 oktober 2006

Zalm met brocolli Asian Style

1 zalmfilet per persoon
300 gr brocolli
Verse gember, 1 cm fijngehakt
Rode peper, fijngehakt
2 koflookteentje in plakjes
Sojasaus
Oestersaus
sesamzaadjes geroosterd
sesamolie

Doe in een hete wok een scheutje olie en bak de gember, rode peper en knoflook een paar minuutjes totdat de geuren loskomen. Doe de brocolli erbij en roerbak een paar minuten. giet er naar smaak circa Japanse sojasaus en oestersaus overheen. Als het dreigt aan te branden kan je een beetje water toevoegen. Leg de moten zalmfilet op de brocolli en doe een deksel op de wok. Laat het geheel een 3 minuten stomen en keer vervolgens de zalm en laat nog 2 minuutjes met de deksel erop stomen. Giet er op het laatst een beetje sesamolie overheen en wat geroosterde sesamzaadjes.

Erg lekker met basmati rijst en knapperige tauge salade die ook is aangemaakt met sesamolie en sesamzaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten