maandag 18 september 2006

Thai Beef en Thaise komkommersalade


Wat maak je voor een avondje Thais koken met je kookclub?

Ik kook maandelijks met een groepje mensen samen een diner rondom een thema. Ieder zorgt voor een gerecht. Afgelopen zaterdag was er weer een kookavond. Ik moest de ingredienten voor een thais vleesgerecht en groentengerecht meenemen. Ik kwam uit op Thai Beef en een Thaise komkommersalade, beide lekker spicy!

Thai Beef

Ingredienten voor 6 personen:
500 gram kogelbiefstuk
2 rode pepers, fijngehakt met zaadjes!
2 el vissaus
2 el limoensap
1/2 el suiker

Biefstuk bakken, het vlees moet rood van binnen blijven, in hele dunne plakjes snijden.
Mengen met rode peper, vissaus, limoensap en suiker. Uurtje laten trekken en klaar!

Thaise komkommersalade

Ingredienten voor 6 personen:
2 komkommers
2 rode pepers zonder zaadjes!
sap van 2 limoenen
2 el vissaus
2 el suiker
1 rode ui
4 el gehakte munt

Schil de komkommers, halveer over de lengte en haal de zaadjes er met een lepeltje uit. Snij komkommer vervolgens in dunne plakjes. Hak rode pepers zonder zaadjes fijn. Pers limoenen en meng met de vissaus, suiker en rode peper. Snij rode ui in hele dunne ringen en hak de munt. Meng alle ingredienten met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten