zaterdag 16 september 2006

Portugese keuken

Een weekje Lissabon doet de smaakpapillen weer even wakkerschudden. Een van de leukste aspecten van reizen blijft toch altijd het proeven van allerlei locale specialiteiten. In Lissabon heb ik heerlijk gegeten! Veel vis, maar opvallend genoeg bestaat een heel groot deel van de eet cultuur daar ook uit allerlei zoetigheid. Je wordt er echt mee doodgegooid, op elke hoek van de straat zit wel een zogenaamde Pasteleria waar je zoete broodjes en taartjes kunt krijgen. De Portugesen zijn (hee wat raar?) dan ook niet echt een heel slank volkje.
Beroemd en heerlijk is de Pastei de Belem uit Lissabon, een vanillecustard taartje.

Het lekkerst wat ik echter in Portugal heb gegeten is eendenpoot gemarineerd in azijn bij restaurant Terreiro do Paço, op de Praça do Comércio, 1100-148 Lissabon. Dit restaurant was echt fantastisch!! We hadden hier een 4-gangen menu voor 31 euro per persoon, van het niveau 1 michelin-ster. Heel goedkoop als je dit vergelijkt met de Nederlandse Horeca. Een aanrader voor elke smulpaap die naar Lissabon gaat. http://www.terreiropaco.com/ingles/index_01.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten