woensdag 6 september 2006

De liefde gaat door de maag

Regelmatig vragen vriendinnen wat ze moeten koken als ze een speciaal iemand te eten krijgen. Bijvoorbeeld voor echt leuke mannen waar indruk op moet worden gemaakt.

Even dit, je kookt als vrouw niet voor elke man die je pad kruist, stelregel is dat je eerst die man een beetje voor jou z'n best moet laten doen. Als wij vrouwen dan eenmaal die stap nemen om wel te gaan koken voor een man, ja dan wordt wel dagen van te voren al overlegd met vriendinnen wat klaar moet worden gemaakt.

Zo zat ik gisteren met vriendin X, die over een paar dagen haar van vakantie terugkerende prille geliefde weer ziet, te brainstormen hoe ze deze 'is het waard om voor te koken man' kon verleiden met heerlijk voedsel. Dit is het liefdes -menu geworden:

Vooraf: Door man mee te nemen champagne met chique hapjes (tip: Ga hiervoor naar het kaaskraam op de Ten Cate Markt waar ze prachtige borrelhapjes verkopen).
Hoofdgerecht: Lamshaas met tijmsaus en geroosterde roseval-aardappeltjes
Toe: Gorgonzola met peer, walnoten en een glaasje port

Voordat dit menutje stond was overigens al een uur gebrainstormd, later nog tig keer heen en weer gebeld en het Cordon Blue kooktechnieken handboek erop nageslagen. Mannen zouden eens moeten weten hoeveel moeite we soms in hen stoppen............ Nu maar hopen dat er door vriendin en lover aan eten wordt toegekomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten