zaterdag 29 januari 2011

Stoverij...... Lamsschouder, pastinaak, meiraap, peen




Buiten is het freezing kou en mijn behoefte aan warm, rijksmakend voedsel dat tevens een degelijke bodem biedt voor een laat avondje, leidt vanavond tot een heerlijke stoverij van lamsschouder van mijn lieve mediteraanse kruidenier, samen zwemmend met winterse groenten als pastinaak, meiraapjes en winterpeen in een halve fles rode wijn. Jammie!

500 gram lamsschouder in blokjes gesneden
2 pastinaken grove stukken
2 meiknollen grove stukken
1/2 winterpeen grove stukken
Rode wijn, tussen 1/2 en hele fles
Krachtige runderbouillon 250 ml (1 blokje ipv een 1/2e, niet zuinig doen!)
Lepel mosterd
Lepel honing

Lekker laten sudderen op laag vuur. Mag zo een paar uurtjes, alleen maar lekkerder. Couscous erbij, klaar.

woensdag 26 januari 2011

Samsam Amsterdam: doe mee!!!



Wist jij dat Amsterdam 84.000 65+'ers telt?

Wist jij dat een heel groot deel van hen alleen woont en slechts een heel klein percentage bewoner is van een zorginstelling?

Wist jij dat voor beide groepen geldt dat een heleboel van hen nog maar zelden tot nooit geniet van een lekkere, dagverse maaltijd, maar bijna dagelijks kant-en-klare maaltijden eet?

Ik wist dit allemaal niet........... Via mijn Slowfood lidmaatschap kwam ik in contact met het SamsamAmsterdam initiatief waarin een groep enthousiastelingen de handen heeft samengeslagen omdat zij het zich aantrekken dat onze oudere Amsterdamse medemens de dagverse hap vaak moet missen.

Vers eten zou toch een recht moeten zijn, vind je niet? SamsamAmsterdam organiseert daarom een fantastisch event tijdens de 7 Days of Inspiration van 28 februari t/m 6 maart 2011.Vanaf 10 januari 2011 wordt eraan gewerkt zoveel mogelijk mensen in 7 stadsdelen van Amsterdam te bereiken om senioren die lekkere gezonde en bovenal verse maaltijd te kunnen brengen.

En wat is nou mooier dan mensen met elkaar te verbinden via eten, leeftijdloos toch!?

Op http://samsamamsterdam.org/ vind je het laatste nieuws over dit project.

MELD JE AAN!!!

woensdag 5 januari 2011

Pink Scroppino!!

 
Posted by Picasa


Mijn lieve vriendin R. maakte mijn oudjaarsavond party compleet met haar waanzinnige scroppino's! Deze keer verleidelijk roze, met dank aan de roze Cava.

Pak je blender, en gooi een beetje nochalant liefst een ferme bol limoen sorbetijs, een scheut wodka en een scheut prosecco/cava bij elkaar en mix dit geheel even kort totdat je een heerlijke smeuige substantie ziet ontstaan. Wat mooie glaasjes en je feestje is compleet.

De mondbeleving van dit verslavend lekkere drankje, van zacht mousserend beetje lobbig zoetje tot en met de bite van de wodka.... mmmhhhh!