woensdag 14 april 2010



In de vorige blog had ik het over Harissa wat ik gebruikte op mijn wrap van lamsvlees. Maar wat is Harissa eigenlijk? Harissa is een Tunesische pittige saus gemaakt van rode pepers die je bij Mediterrane supermarkten vaak in een tube of blik kunt kopen.

Het is niet zo moeilijk te zijn om zelf harissa te maken. Bovendien vind ik dat die toch wel lekkerder is dan de kant en klare variant.

Hieronder een recept voor Harissa:

8 grote liefst gedroogde (of verse) rode pepers
3 tenen knoflook
1 theelepel zeezout
125 ml goede olijfolie
1 à 2 theelepels komijnzaadjes

Haal de bovenkant van de pepers af en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de pepers in stukjes. Week deze minstens een halfuur in warm water.
Wrijf intussen de komijn fijn in een vijzel. Laat de pepers even uitlekken en doe ze met de knoflook, het zout, de olie en de komijnzaadjes in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een dikke saus.

Harissa is lang houdbaar als je het in een gesteriliseerde pot bewaart met een laagje olie erbovenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten