zondag 7 juni 2009

Kookboek in de maak> Wie werkt er mee?!

Samen met twee collega's ben ik momenteel bezig met het schrijven van een kookboek.

Het doel van het boek is om mensen weer de lol terug te geven in het koken (niet zo zeer eten, dat lukt meestal wel), en het niet langer te zien als een plicht of een noodzakelijke manier om eten op tafel te krijgen. Koken is leuk: uit onderzoek van de Japanse Tohoku Universiteit is zelfs gebleken dat het hele kookproces (hakken, snijden, bakken), ons een prettig gevoel geeft en ons blijer maakt. Waarom de gemiddelde Nederlander dan toch zo weinig tijd doorbrengt met echt koken (waar het openknippen van een zakje Conimex niet onder valt) is een raadsel!

Wat verder de precieze insteek wordt, is nog even geheim, maar we zijn in elk geval op zoek naar interessante mensen die we kunnen interviewen voor ons boek.

Daarom aan jou de vraag of je iemand kent die aan de volgende punten voldoet:

Mannen en vrouwen tussen de 25 en de 45 die:
- een rare relatie hebben met koken;
-daarover geïnterviewd willen worden door een journalist (Resi Lankester: www.resilankester.nl) en daarna daarover feedback willen krijgen van een professionele coach (Stella Pennenkamp: www.mooimoment.nl, iovm kookcoach Ingrid Depijper: www.krachtsoep.com).
- met verhaal en foto in ons kookboek willen (foto mag ook enigszins onherkenbaar, bij wijze van spreken half verscholen achter een pan, mocht iemand echt geen zin hebben in die aandacht maar wel een mooi verhaal hebben).

Waar moet je aan denken bij een 'rare relatie met koken'?
-Denk aan de alleenstaande yuppenmoeder die nooit kookt, maar haar kinderen altijd mee uit eten neemt en de oven gebruikt voor het opbergen van haar kookboeken (die ze toch af en toe koopt in een poging haar leven te 'beteren' en een tweede Nigella te worden)
-Of de fotograaf die elke dag Chinees haalt want koken, dat is zonde van de tijd.
-Of de samenwonende vrouw die graag kookt, maar de lat altijd zo hoog let dat ze totaal in de stress schiet als ze door de AH loopt. Want stel dat het mislukt en haar vriend het helemaal niet lekker vindt?
-Of de zakenman met een over the top keuken die nog niet eens weet hoe hij een ei moet koken
-Of de samenwonende jongen die graag kookt, maar door zijn vriendin altijd zo wordt betutteld dat hem de lust is vergaan en het koken aan haar overlaat.
-Of.
Jullie hebben vast mooiere verhalen!

Het interview zal ongeveer een uurtje duren en de verhalen mogen van te voren worden nagelezen door de geïnterviewde.

Ik hoop van jullie te horen!

Oh ja, als het boek eenmaal is verschenen, krijgt iedereen die een bijdrage heeft geleverd natuurlijk een exemplaar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten