zondag 1 oktober 2006

Kunsthal kookt!




Afgelopen vrijdag en zaterdag (en ook nog vandaag) was het weer zover; Kunsthal Kookt! in de Kunsthal in Rotterdam.

Omdat ik had gehoord dat Kunsthal Kookt! 2 jaar geleden tot beste culinaire evenement was uitgeroepen en zich met name richt op goeie ambachtelijke produkten, mocht ik dit evenement als echte eetgek natuurlijk niet missen! Gisterenochtend ging ik dus richting Rotterdam. Bewust wel een beetje blanco, om de kans op teleurstelling zoveel mogelijk te vermijden. Maar was daar reden toe? Nee! Op dit festival van de echte smaak (zoals ze zichzelf promoten) blijkt dat er gelukkig nog zoveel positiefs gaande is in Nederland op het gebied van goed eten. Het was een genot om te kijken bij de stands van allemaal gepassioneerde 'culinaire' ondernemers die daar vol enthousiasme daar stonden te vertellen over hun magnifieke kazen, broden, frambozen, worsten en ga zo nog maar even door!! Verder veel aandacht voor mooie kookboeken, keukenmaterialen en een uitstekende catering door o.a. Schmidt Zeevis . Dan heb ik het nog niet eens gehad over de zeer informatieve presentaties van hot shots uit de culinaire wereld die de hele dag plaatsvonden in het kooktheater, aan elkaar gepraat door Alain Caron. Af en toe moest hij wel even "Shut Up" roepen tegen een paar zeer irritant krijsende kinderen, maar dat maakte het er eigenlijk alleen maar leuker op!

Kortom; Kookhal Kookt! graag snel weer in de herhaling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten