maandag 25 september 2006

Braziliaanse Caipirinha

Hoe vermijd je een kater? Met het klimmen van de jaren ben ik erachter gekomen dat ik op de avondjes uit het beste de volgende strategie kan hanteren ten bate van de frisheid de volgende dag.

Heel simpel: Drink de hele avond uitsluitend alleen drankjes gebaseerd op of wodka of cachaca!!

(Uiteraard afgewisseld met wat glazen water)

Vorige week vierde ik in prettig gezelschap mijn verjaardag, het moest een keer anders dus er werd besloten er een cocktailparty van te maken, waarbij bovengenoemde stelregel zeer goed kan worden gehanteerd....... Er werden dus Caipirinha's geserveerd.

De Caiprinha is een van origine Braziliaanse cocktail die bestaat uit limoen, Cachaça, suiker en geschaafd ijs.
Cachaça (ook bekend als Aguardente) is een suikerrietdistillaat afkomstig uit Brazilie en is vergelijkbaar met witte rum.

Caipirinha:

Ingredienten
- 1/2 Limoenen (1 is beter)
- 1 Theelepeltje met suiker
- 4-6 cl Cachaça
- IJs blokjes

Snij de limoenen in twee of vier stukjes. Suiker toevoegen in een glaasje met de limoen stukjes en dan fijnmalen met een stamper. Dan de Cachaça toevoegen en goed roeren. De ijsblokjes toevoegen en opnieuw roeren.

Alternatieven:
Nu caipirinha internationaal steeds bekender worden, zijn er ook vele variaties op het originele recept bedacht. De meest bekende zijn die waar
cachaça wordt vervangen door wodka (caipiroska), rum (caipiríssima), wijn of andere alcoholische dranken. Ook wordt in plaats van limoen wel eens een andere vrucht gebruikt, zoals aardbei, kokos en passievrucht.

1 opmerking:

  1. Anoniem10:59 p.m.

    caipirinha gemaakt met cachaca "61"
    smaakt het heerlijkst

    BeantwoordenVerwijderen