maandag 10 maart 2008

Sucre!? Winterse Arance Caramellate


Jaaa, zoetekouwen onder ons.........
Ook wij krijgen na NY en Barcelona binnenkort in Amsterdam ook een 'desserts only' restaurant: Sucre. Het schijnen spannende, niet alledaagse meergangen dessertmenu's te worden die de creme brulee ver achter zich zouden laten. Benieuwd!
Hier een heel fijn winters, Italiaans Anna del Conte huis, tuin en keuken dessertje van gekarameliseerde (bloed)sinaasappels.
Aranca Caramellate
6 (bloed)sinaasappels
175 gr kristalsuiker
2 eetlepels citroensap
2-3 eetlepels grand marnier
Borstel 2 sinaasappels goed schoon en schil, zonder het wit, heel dunnen het oranje schilletje eraf. Snij dit vervolgens in hele fijne reepjes (julienne). Deze kook je circa 7 minuten om de bitterheid eraf te halen. Giet af en zet apart.Schil ondertussen de overige sinaasappels volledig zodat al het wit ook verdwenen is en snij ze in dunne plakken die je in een schaal legt.
De suiker, het citroensap en 2 eetlepels water laat je in een steelpannetje op laag vuur langzaam aan de kook komen. Om mooie caramel te krijgen is het verstandig NIET te roeren maar het gewoon langzaam te laten verkleuren tot het goudbruin is. Voeg vervolgens 1 1/2 dl water en de sinaasappelreepjes aan de caramel toe, watch out.........dit kan namelijk flink spetteren! Laat dit 5 minuten doorkoken en voeg op het laatst de grand marnier toe.
Giet de caramel over de sinaasappels en laat t afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten