vrijdag 1 februari 2008

Kom vaker te laat en laat je bedwelmen door sinaasappelbloesem bulger met merguez-worstjes

Een goeie vriend, die maandenlang in het Caraibisch gebied en de Mediteranee de ruige zeebonk hand gespeeld en net weer terug was gekomen in het koude Amsterdam, zou bij me komen eten. Hij klaagde over winterse neerslachtigheid, dus tja wat moet je daar dan tegen doen?? Troost eten maken met de smaak van de zon werkt in mijn geval altijd helend, dusssss.... Met al die geweldige Turkse winkels om de hoek is dat een kwestie van goed inslaan en koken maar!

Oh ja, vraag vooral als je dit gaat maken je gast die je aan het helpen bent door die donkere dagen heen te komen, de afspraak in eerste instantie te vergeten zodat je na wat stevig gefoeter dit maaltje een uur moet laat moet staan voor de alsnog arriverende gast want, en dit kan ik je uit ervaring vertellen......... het wordt er alleen maar lekkerder van!!

Couscous met sinaasappelbloesem en merguez-worstjes (2 personen)

4 merguez worstjes
125 gram bulgur (of couscous)
5 vijgen
5 abrikozen
3 dadels
handje geroosterde pijnboompitten
verse munt fijngehakt
flesje sinaasappelbloesem water
extra virgene olijfolie en peper en zout

Kook de bulger zoals op de verpakking. Snij ondertussen de gedroogde vruchten in kleine stukjes en wel ze samen met de pijnboompitten 15 minuten in een scheutje sinaasappelbloesem-water. Je zult merken hoe extreem geurrijk dit watertje is, dus wees voor een keer ;-) bescheiden!
Meng de gedroogde vruchten samen met een scheut goeie extra virgine olijfolie door de bulger en laat het nu vooral een uur staan als je de tijd hebt. Vlak voor het opdienen de worstjes bakken en de munt door de bulger scheppen en .... geniet van de zon die ineens weer lijkt te schijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten