Een van mijn favoriete taarten is en blijft de citroentaart
Vanavond een heerlijk taartje gebakken, snel en makkelijk!
Deeg:
1 ei
1 snufje zout
100 gram basterdsuiker
100 gram koude boter, in 8 stukken
200 gram bloem
vulling:
2 biologische citroenen
3 eieren
150 gram suiker
60 gram boter
Kneed van de ingrediƫnten voor het deeg een stevige bal. Verdeel het deeg in een taartvorm van 22 of 24 cm doorsnee en maak een klein randje. Zet de vorm in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroenen. Snijd 1 citroen door en pers hem uit. Klop de eieren met de suiker schuimig. Smelt de boter en meng die met de citroenrasp en het sap door de eieren. Giet deze vulling in het deeg en bak de taart 20 tot 25 minuten, tot het deegrandje goudbruin is. Dek af als de eivulling te bruin wordt. Haal na het bakken uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Jaaa citroentaart! Verrukkelijk!! Wil je eens op mijn site kijken?
BeantwoordenVerwijderenIk begin pas net!
www.emmatimmerman.blogspot.nl
Groetjes,
Emma