Prachtig lig je daar weer op de Albert Cuyp met je gestreepte vel naar mij te lonken
Je bent zo'n type waar ik eigenlijk iedere keer van denk...
Wat moet ik nu weer met jou?
Maar ja het is met jou net als met de mannen
De meest uitgesprokene blijft me toch het meest bevallen
Vol inspiratie nestel ik me dus weer met je achter mijn fornuis
Vandaag geef ik je een beetje van dat Spaanse zomeravond gevoel
Een gevuld buikje met sinaasappel en wat van de mooiste amandelen
Je vettige, B12 verantwoordelijkheid!
Ach makreel ... soms toch domweg gelukkig met wat simpele keukenvlijt
Gevulde makreel met sinaasappel (2 pers)
1 makreel per persoon
1 sinaasappel
50 gram amandelen
3 bosuitjes
peper en zout
olijfolie
Laat de makreel door je visboer schoonmaken en eet het direct dezelfde dag, verse makreel is namelijk erg gevoelig voor bedref! Spoel thuis de makreel nog even goed af onder de koude kraan, dep droog, bestrijk het velletje met wat olijfolie, en leg ze klaar in een lage ovenschaal.
Hak de bosuitjes fijn en bak ze zachtjes een paar minuten in wat olijfolie. Hak de amandelen en rooster deze goudbruin in een koekepan met stevige bodem. Rasp de schil van de sinaasappel en doe dit samen met de bosuitjes en amandelen in een kom. Schil de sinaasappel en haal met een scherp mesje de velletjes van de partjes en snij eventueel wit weg. Snij de ontvelde partjes in drieen en voeg dit toe aan het mengsel wat al klaarstaat. Breng dit alles op smaak met peper en zout. De buikjes van de makrelen vul je met dit mengsel. Als je nog wat van het mengsel over hebt laat het dan ook meebakken in de ovenschaal en besprenkel het met een beetje olijfolie.
Zet de makreel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 Celcius.
Lekker met simpele groene salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten