maandag 30 oktober 2006

Lamsschenkel met zongedroogde tomaten en bonen

Donkere avonden vragen om lekkere sudderpotjes. Zo ook deze lamsschenkels. Zo gemaakt alleen voor het sudderen hebben ze even de tijd nodig, maar dan heb je ook wel heerlijk mals vlees dat zo vat het bot af valt en smelt in je mond! Ideaal als je mensen te eten krijgt en je geen zin hebt om veel in de keuken te staan.

Lamsschenkel met zongedroogde tomaten en bonen

4 lamsschenkels (1 p.p.)
2 BLik gepelde tomaten
20 zongedroogde tomaten op olie
2 blikken a 250 gr. witte of canelli bonen
4 laurierbladen
takjes verse tijm naar smaak
4 knoflookteentje in plakjes
400 ml witte wijn
1 blokje runderbouillon
1 uit in grove stukken

1/2 chilipepertje, niet te pittig
peper en zout naar smaak

Verwarm oven voor op 220 'c, doe de lamsschenkels in een diepe braadslede met een beetje olie ingevet en zet 40 minuten in de oven. Doe vervolgens alle overige ingredienten erbij en laat het 2 a 3 uur in een oven op 180 'c stoven. De saus is het lekkerste goed ingekookt, dus liever geen aluminiumfolie eroverheen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten